Tlv-whitecity-1080 1080 TLV painting wall 1080 TLV klagomuren 1080 TLV jesus painting 1080 TLV Museer

Tel Aviv - Ung Metropol

Överallt är människor trevliga, restauranger i världsklass med fulländad service.

Kontakta oss eller skicka en bokningsförfrågan

540-TVL-Beachview

Den unga metropolen

Tel Aviv kallas ibland för ”bubblan” och Tel Aviv-borna blir orättvist beskyllda för att bara roa sig och inte bry sig om den israelisk-palestinska konflikten. Men Tel Aviv är inte lika med det politiska, religiösa och historiskt konfliktladdade Israel. Dess invånare har lyckats med att leva ett normalt liv i fred med sin anti-konflikt, open-minded attityd. Tel Aviv är en ung, levnadsglad metropol som har party för de yngre, kultur för äldre, faciliteter för barnfamiljer och god mat för alla i en salig blandning. Alla är välkomna. Men det är ändå ingen simpel badort. Kända internationella livsstils- och resemagasin som Lonely Planet, New York Times rankar staden som en av världens hetaste metropoler.

540-TLV-cafe 540-TLV-gayflag

New York + Miami + Barcelona + SF = Tel Aviv

The White City of Tel Aviv blev UNESCO´s World Heritage site 2003. Tel Aviv-borna själva är en salig blandning av lokala och återvändande judar som tagit med sig trendkänsla från hela världen. Vid nästan varje gatuhörn finns ett kafé, en restaurang, ett konstgalleri eller en trendig butik. Neve Tzedek känns som en mini kopia av NoHo i New York eller Marais-kvarteren i Paris. Med den 13 mil livliga stranden direkt ansluten till stadskärnan får man starka Miami-vibbar. Tel Aviv är ungt, hippt och lika greppbart som Barcelona. Gayfolket skulle känna sig som i San Francisco pga dess fördomsfria öppenhet. Överallt är människor trevliga, med restauranger i världsklass och fulländad service. Det välkända affärssinnet och Kabbalah är en perfekt kombination.

Tel aviv old jaffa 540-TLV-Jaffa-wall

En hedonistisk oas

Sju mil från Tel Aviv ligger Jerusalem, den tusenåriga världskända staden, kung Davids stad, Guds stad, söndersliten i andligt ändlösa blodiga konflikter mellan Judendom, Kristiandom och Islam. Den lilla Gamla Staden med ytan på 0.9 kvadratkilometer rymmer en mängd platser bland dem Tempelberget, Västra muren, Den heliga gravens kyrka, Klippdomen och Al-Aqsamoskén – alla med tidlös fascinerande religiös betydelse. På Jerusalems historiska gator måste man vandra på minst en gång i sitt liv. Ett dopp i Döda Havet är också ett måste att hinna med. Få metropoler kan mäta sig mot fenomenet Tel Aviv. Den har allt! Skyskrapor, palmer, beach, ”shabby chic”, medelhav. En hedonistisk oas mitt i det heliga landet!

Kontakta oss eller skicka en bokningsförfrågan