tulum-beach-zamas-sign-road

Laid-back atmosfär som lockar

Demi Moore, Neil Patrick Harris, Sienna Miller, Jude Law och hela modevärlden älskar Tulum, den mexikanska strandbyn vid Mexikos östligaste och vackraste kustremsa, knappt två timmar söder om Cancun. Men det är inte en lång kändislista som gör Tulum, utan det är Tulums laid-back atmosfär som lockar kändisar. Hela område präglas av renlevnadstecken som wellness, kostmedvetenhet och Shamans. Surfbrädor är utbytta mot yogamattor. Ingen elektricitet efter 22:00 på de flesta hotellen. Brunnsvatten är vanligt medan luftkonditionering är överraskande ovanlig även på hotell med höga priser. Infrastrukturen är småskalig. Man kan gå eller cykla till det mesta inom denna trendiga en-gata-strandby. Det är primitiv lyx som gäller.

540-Tulum-rest

Den nya Goa eller Hamptons

Italienarna kallar Tulum ”den nya Goa” medan många Amerikaner jämför Tulum med Hamptons. De turister som tröttnat på Playa del Carmen och själlösa Cancun dras till Tulum. Historierna om hipsters som har jobbat inom mode, media eller reklam men tröttnat på karusellen och flyttat till Tulum är många. Här driver de butiker, restauranger, yogastudios och hotell, vilket gör Tulum till en by med hög hippfaktor på naturligt sätt. Byggnaderna är låga, charmiga och smakfulla. Restaurangerna håller New York standard. Musiken som strömmar ut genom barernas högtalare är senaste listorna av välkända och kritikrosade DJ´s av vår tid. Radiohits är sällsynta.(tack!).

540-Tulum-View tulum-beach-1-640×400

Strand, Avskildhet, Mayamytologi

Stranden har beskrivits som en av de vackraste i världen, och den har lockat besökare ända sedan hippie-eran. Man kan kombinera Tulum med den fridfulla Isla de Holbox som är ännu vassare vad gäller avskildhet. Förutom sol och bad bjuder Tulum på det spirituella i Mayamytologin. Högt och fritt ligger Mayas ruinerna med bara havet som bakgrund. Ett naturreservat där man kan se sköld­paddor och krokodiler. En kort biltur bort finns flera olika cenotes, de vattenfylld grottorna som är unika för Yucatanhalvön.
Tulum har utvecklats mycket på sista tiden, vilket är kul. Men precis som förvandlingarna på de mest uppskattade beachdestinationerna, kan det gå väldigt fort. Det gäller att ta del av förvandlingen i tid, för att hinna uppleva det riktiga Tulum.

Kontakta oss eller skicka en bokningsförfrågan