Piazza-navona-540

The Oldest Old town

Ambitiösa turister får problem. Rom har alldeles för många magnifika sevärdheter att erbjuda. Det sägs att ett helt liv räcker inte, för att se allt. Som tur är så behöver man inte det, och absolut inte på samma resa. Rom är bäst när man vill ha det riktigt härligt. Bara en söndagspromenad i Old Town, Centro Storico, i en av världens äldsta stad är tillräckligt för en riktigt minnesvärd semesterdag. Rom grundades 753 år före Kristus, så med sina 2760 år på nacken är Rom ett museum i sig självt, vars attraktioner kan avnjutas varvat med italienska kaffébarer, glass och vin till lunchen. Roms sprudlande folkliv – turister som invånare – inbjuder till underbara torg-middagar mot skymningen. Den gamla staden är allt annat än trött. Rom är så full av liv och energi. Och vackraste av allt – det italienska språket är ständigt soundtrack i bakgrunden.

Rom-couple

Rom - the power walk

Rom utforskas bäst genom promenader i sin egen takt. Hela stan är väldigt väl skyltad. Oavsett i vilken riktning du går kommer du ganska snart att stå på ett torg, framför en kyrka eller en plats där du ser dig omkring och förvånad säga till dig själv: ”Jaha, här är det ju!”. Forum romanum, Capitolium, Spanska trappan, Patheon, Piazza Navona, Colosseum eller Fontana di Trevi. Och Vatikanstaten, sevärdheten som förblir en milstolpe i mänsklighetens historia; det egna landet med egen post, egna tidningar, och tre av Roms främsta sevärdheter; den enorma Petersplatsen, mäktiga Peterskyrkan och Vatikanmuseerna som har en av världens främsta konstsamlingar som omfattar Sixtinska kapellet med Michelangelos berömda takmålning, i nutid hårt återlanserad genom Levis reklam.

Rom-Navona

Mat, shopping, fotboll, eller opera?

Italienare är inte kända för att vara hungriga. Det italienska köket står för både kvalité och kvantitet. De stora blomstertorgen som på dagen är en marknadsplats, förvandlas på kvällen till en jättelik träffpunkt för såväl romare som turister. Det är bara att välja, lämpligen där det finns ett ledigt bord. Shopping bland de berömda modehusen kring Spanska trappan eller som romarna själva runt Via Cola di Rienzo och Via Appia Nuova. Med två egna fotbollslag, Roma och Lazio, är det nästan alltid någon match på gång på Olympiastadion. Eller passa på att hinna med italiensk passion på Teatro del Opera.
Få metropoler är så packad med attraktioner som den eviga staden, Rom!

Kontakta oss eller skicka en bokningsförfrågan