HW1-coastline

Highway 1 - Världens bästa Roadtrip!

Om du drömmer om en oförglömlig bilsemester i USA så är vägen längs den välkända och vansinnigt kurviga kuststräckan mellan San Francisco och Los Angeles en bilresa som lever upp till dina förväntningar. Den kallas också för ”Scenic Highway” och blev världskänd 1932, när Olympiska spelens cykellopp gick på en del av sträckan. Även om du inte är en inbiten naturälskare så kommer du att njuta av den perfekt balanserade upplevelsen med variationerna av den omväxlande storslagna naturer.  Skogar, berg, sandstränder och klippkanter blandas med hisnande vyer från magnifika broar. Möten med lokalbefolkning och spännande amerikanska traditioner med mysig småstadskänsla. Kaliforniens ”Best of” lista i en enda resa!

100110LongBeakedDB

San Francisco - Los Angeles

Räkna med minst två dagar, kanske tre, om du vill ta det riktigt lugnt och ha tid att stanna upp. Half Moon bay och Santa Cruz är laid-back och new-age. Carmel-By-The-Sea är en mysig stad som framförallt lockar surfare och soldyrkare från hela världen med sin hästskoformade och finkorniga sandstrand . Monterey bjuder på Fisherman Wharf och The Monterey Bay Aquarium –  turistigt men för en anledning. Attraktionerna är bra och shoppingutbudet är stort nere på Montereys gata Lighthouse Avenue. Från Bixby Bridge får du en av de bästa och mest klassiska vyerna över Highway 1, och Big sur, den höga berget är hjärtat av Kalifornien. I San Luis Obispo blev William Randolph Hearst spektakulära hem ”Hearst Castle” ett stadsmonument 1958, och sedan dess är det en av de mest besökta sevärdheterna i Kalifornien. Vägen går sedan förbi Santa Barbara, Santa Monica – hem för många filmkändisar- via Venice Beach med den berömda strandpromenaden, för att så småningom nå Sunset Boulevard i Los Angeles.

HW1-GCN-liten HW1-vegas-sign

Avsluta med Grand Canyon eller Las Vegas

Bilar du söder till norr? Passa på att ta extra dagar i San Francisco för en riktig ”photo-opportunity”, en selfie med Golden Gate-Bron som backdrop. Besök Napa Valley med dess 400 vingårdar om du hinner. Bilar du norr till söder? För en Grand Finale, avsluta resan i Grand Canyon National Park med världens största canyon eller Las Vegas, Amerikas superhäftiga ”Sin City” där jakten på lyckan trängs med fantastiska restauranger och shower som Cirque du Soleil, de senaste årens mest omtalade föreställningarna. Kalifornien är som byggd för bilsemester. Det är bekvämt och avslappnande att glida fram på vägarna i det stora kaliforniska landskapet. Det är viktigt dock att planera resa väl med alla stopp och antal dagar. Det är tryggast att boka boendet i förväg och ha en färdig resrutt. Vi hjälper dig gärna med världens bästa Roadtrip som passar just för dig.

Kontakta oss eller skicka en bokningsförfrågan