540-TH-longtail

Kombinera gärna

Thailand har utan tvekan mer att erbjuda än de flesta andra turistnästen i världen. Inte undra på att många spenderar sin semester där! Bra flygförbindelser, garanterat värme, god mat, vänliga människor och låg levnadskostnad har säkrat en ledande plats för Thailand bland de mest populäraste destinationerna. Men vi människor behöver stimulans genom variationer. För att åter uppskatta White Sand Beach, Sunset Beach, Sunrise Beach, longtailbåt, designade ekologer, strandbungalow, strandmassage, tom yam soppa som bjuds från Khaolak till Koh Lipe – Thailands ände – behöver vi ibland berika resan med annorlunda inslag. Och det går att göra relativt enkelt och kostnadseffektivt. Kombinera gärna!

540-Burma-pagoda

Burma är rikt på både kultur och natur

Trots att Burma ligger bara en timmes flygresa från Bangkok är landet nästan obegripligt annorlunda än Thailand.  Det har varit hermetiskt avskilt från omvärlden i decennier. Numera sitter Nobelfredsprismottagaren Aung San Suu Kyi inte längre i husarrest och militärjuntan har öppnat porten till landet och välkomnar turister. Burma är rikligt i både kultur och natur. En avstickare till Burma kan vara både kort eller längre. Förutom en stadstur i Yangoon skulle en biten tempelfantast bli euforisk av en tur med varmluftsballong över Bagan där en orgie av över 3000 medeltida pagoder på knappt fem kvardratmil mark finns att beskåda. Den natursköna Inle Lake och dess omgivning bjuder på en oförglömlig vandring medan en tur till Ngapali beach i Thandwe är som en resa 30 år tillbaka i tiden till Krabi i Thailand.

540-SGN-street

HCMC - Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City, fd Saigon, är en av de mest besökta städerna i Indokina. Det fascinerande Vietnam har  genomlidit och överlevt både Indokinakriget 1946-1954 och Vietnamkriget 1955-1975 mot alla odds. Efter ”Saigons fall” har HCMC precis som landet Vietnam nu återhämtat sig med fart och kraft. Vägen från det utdragna kriget till dagens Vietnam är krokig och lång med gripande spår av fysiska och känslomässiga lidanden. Ett besök på War Museem lämnar ingen oberörd. Cathedrale Notre-Dame de Saigon och presidentpalatsen vittnar om Vietnams franska kolonialtid. Och de genialiska Cu-chi Tunnlarna – ett jättelikt nätverk av underjordiska tunnlar från krigstiden- ger dig en bild av de vietnamesiska soldaternas oöverträffliga överlevnadsteknik och militära taktik.

540-HKG-victoria-harbour 540-HKG-kowloon

Hong Kong

Hong Kongs unikum bottnar i dess historia. Kolonialtiden finns fortfarande i färskt minne hos en majoritet av befolkningen och stadens hamn har alltid varit öppen för omvärldens influenser. På Hong Kong Island, favoritmotiv på vykort från staden, arbetar invånarna i skyskraporna på dagen och gör stan i Lan Kwai Fong efter jobbet. Kowloon med sina klassiska neonskyltar har Tsim Sha Tsui som ofta beskrivs som ”the shoppers paradise”. Om tiden tillåta kan du besöka New Territories med tropiska stränder, wow! Staden är van vid snabba omkastningar, och invånarna är beredda att arbeta hårt i en kommers med mördande konkurrens. Dessutom ska 7 miljoner invånare få plats och fungerar väl på en yta mindre än Örebro. Det går inte att jämföra Hong Kong med någon annan stad. Den är absolut värd ett besök!

Kontakta oss eller skicka en bokningsförfrågan