1080-taj-mahal 4-IN-ganges2 1080-Indien-girls

Indien fascinerar

Har du någon gång funderat på att göra en resa genom exotiska Indien? Ja, MEN …
Tveka inte! Vi hjälper dig med att planera bort alla ”men”.

Kontakta oss eller skicka en bokningsförfrågan

4-IN-barn

Ett land av kontraster

Hur förberedd man än är och vad man än förväntar sig, så kommer man att bli överrumplad. En resa genom exotiska Indien, landet som är så fattigt och så rikt, är så främmande och så fyllt av kontraster, dramatik och intressant kultur.
Vart ska man åka i detta enorma land? Vi ser Indien med alla landets nyanser, svårigheter, problem och fantastiska tillgångar. Tack vare att vi förstår förutsättningarna, så kan vi välja rätt och jobba med resor hit som fungerar superbra. Ett fint boende behöver inte alltid vara lyxiga femstjärniga hotell. Vi har valt ut små ”heritage style”-hotell, där du verkligen får uppleva det autentiska Indien.

4-IN-jaipur

Gyllene triangeln

Från Delhi till Agra till Jaipur och tillbaka till Delhi där förutom Röda fortet och det moderna Lotustemplet, blir ett tredje MÅSTE en promenad i Old Delhi – en adrenalin-laddad utmaning för personer med kontrollbehov. En garanterat unik upplevelse!
Agra bjuder på Taj Mahal som blev UNESCO World Heritage Site 1963. Berättelsen om dess tillkomst då Mughal emperor Shah Jahan byggde denna gravp(a)lats för sin fru Mumtaz Mahal har fått många att bryta ihop i glädjetårar. Taj Mahal är det enda av världens sju underverk som skapades av kärlek. Bara en sån sak! Utanför Agra hittar man Fatehpur Sikri, den röda staden. Det legendariska Mughal Arkitektur projektet, är både det vackraste och mest misslyckade i Indien, och bara en av de många hysteriskt roliga anekdoterna i indisk historia. Efter Fatehpur Sikri förstod man att Stadsplanering ska komma först, före man bygger själva staden!

4-IN-Udaipur

Kungariket Rajasthan

Rajasthan bjuder på överdådiga palats. Här härskade en gång i tiden maharadjor (hindu kungar), och många av deras palats finns fortfarande kvar i de kungliga familjernas ägo. Dagens ättlingar tjänar pengar på att visa upp dem som museer eller förvandla dem till Lyxhotell. l Jaipur kan man besöka det kungliga Stadspalatset, det imponerande astronomiska utomhusobservatoriet Jantar Mantar och se den berömda rosa staden med Vindarnas palats. Amberfortet utanför staden är populär attraktion. den sista biten upp för klippan kan man välja att rida elefant. Från Jaipur åker man till Udaipur där Lake Palace står mitt i en insjö. Här spelades Bondfilmen ”Octopussy” med vår Maud Adams in vid slutet av 1970-talet. Pushkar är en betydligt mindre stad värd ett besök. Det är en helig stad med många hinduiska tempel. På vägen hit kan man besöka Ajmer, ett muslimskt pilgrimsmål och Jodhpur, den blåa staden.

4-IN-Kerala beach 4-IN-Kerala

Goa och Södra

Här finns vackra teodlingar i Munnar, Keralas kanalsystem – backwaters, underbara stränder, vajande palmer och gudomligt god mat med lugn och avslappnad stämning l tre populära stränder Goa, Kovalam och Varkala. Södra Indien är känd för tveklöst bästa Yoga Retreat av olika slag. De Världsberömda Ayurveda behandlingar härstammar härifrån. En perfekt avslutning för en resa genom exotiska Indien. En resa som inte går att överdriva med något adjektiv – positivt som negativt – i någon reseberättelse.
Med allt rätt, En Jordens Livsresa!

Kontakta oss eller skicka en bokningsförfrågan