1080 Trancoso beach2 1080 Trancoso beach3 Porto-seguro-1080

Brasiliens fiskebyar

Händelselösa lata dagar
Strandförsäljarna är utbytta mot de genuina lokala fiskarna

Kontakta oss eller skicka en bokningsförfrågan

Porto-Seguro-BA

The Capital of Happiness

Salvador de Bahia har kallats ”The Capital of Happiness”. Precis som San Francisco och Marrakech är Bahia med i den ursprungliga hippiedrömmen. Den Afro-Brasilianka kusten vid atlanten är milslånga paradisstränder som erbjuder skiftande nyanser, från Provinsens huvudstad Salvador som är känd för karnivaler, musik, barer, krogar och tätta trottoarserveringar, till oupptäckta vackra stränder söder om Trancoso. Baianos (Bahianer) ironiskt kallar sig själva för ”stressens nonchalanta fiende”. Deras harmoniska livsstilen som är extremt avslappnad, förknippas med enkelhet och fattigdom, men den lyckas servera också folkligt trivsam realism och smittande levnadsglädje.
Att bara vara är så magiskt enkelt.

porto-seguro-540

Rofyllda, händelselösa dagar

Cirka 290km söder om Salvador ligger Itacaré, en fiskeby med regnskog, pittoreska stränder och garanterade ”surf breaks”. Byn bjuder på rofyllda händelselösa lata dagar. Den enda vardagsdramatiken på Praia da Prainha är surfarnas jakt efter den perfekta vågen. Strandförsäljarna är utbytta mot de genuina lokala fiskarna. Lite längre ner ligger Porto Seguro. Det var här Portugisiska handelsmän landsteg Brasiliansk mark för första gången 22 april 1500. Idag är den en av de mest populära destinationerna för inhemska och Argentinska besökare, med högt tempo under högsäsongerna. I Trancoso, en fiskeby som blev celeber efter att modevärldens Terry Richardson plåtade Pirellis pinuppkalender där 2010, hittar vi åter tillfredställande lung och ro.

540-RIO-beach-balls

Brasiliens pärla

Mindre än en procent av de som besöker Bahia är utländska turister. Majoriteten fastnar i Rio de Janeiro, och det finns anledningar att Rio står högt i önskelistan. Rio de Janeiro är surfarnas, fotbollsentusiasternas och Brasiliens pärla. Ipanema står för det ljuva livet med sensualitet som fascinerar och förför.  Santa Teresa representerar den charmiga konstnärsromantikens. Att avsluta besöket i Bahia utan ett par dagar i Rio är som att hoppa över gott kaffe till efterrätten. Nästan inget land på vår jord har en sådan mix av etniciteter som Brasilien. Kanske är landet just därför så glatt välkomnade och generöst mot alla främlingar. Oberoende av ålder, kön, sexuella läggningar – var beredd på överdos av flört!

Kontakta oss eller skicka en bokningsförfrågan